Mérgező anyagoktól mentes fogkrém: TEA TREE OIL

Jó ideje keresek már minden mérgező anyagtól mentes fogkrémet! A Fluor ugyebár jó részben, mérgező, agyideg méreg is.

https://www.gyogynovenysziget.hu/a-fluorid-veszelyei

Ez a fogrém a Rossmann-ban kapható, és megfelelő úgy vélem, mert nem tartalmaz mérgező anyagokat!

https://shop.rossmann.hu/termek/langelica-herbal-tea-tree-oil-fogkrem-75-ml

Termék információk

A L’Angelica Teafaolaj gyógynövényes fogkrém innovatív formulája 98%-ban természetes összetevőket és organikus teafaolajat tartalmaz. Nem tartalmaz fluoridot, phenoxyethanolt, parabéneket és SLS-t. Xilitolt tartalmaz, amely felveszi a harcot a fogszuvasodást okozó Streptococcus Mutans-al, valamint cink PCA-t, amely megakadályozza a plakkot és fogkövet okozó biofilm réteg kialakulását. Az organikus teafaolaj segít felvenni a harcot a szájüregben lévő baktériumokkat és frissítő élményt nyújt. Az Istituto Erboristico L’Angelica ellenőrzi a teljes ellátási láncot és garantálja a magas minőséget.”

Az ára is pénztárca barát, az épp egyezer forintjával!

Xilitoltól nem kell tartani!

https://www.dietland.hu/blog/xilitol

Idézet a fenti linkből:

A xilitol egy cukoralkohol amit a xilózból állítanak elő és édesítőszerként használunk. Neve az ógörög “xylon”  (ami azt jelenti “fa”) szóból és az “-itol” végződésből (amit a cukoralkoholok megkülönböztetésére használunk) tevődik össze. A xilitol és a xilit azonos anyagot jelöl, a xilit egy régiesebb kémiai névhasználat. A xilitol természetesen előfordul egyes  zöldségekben, gyümölcsökben, és még az emberi test is termeli. Magyarosított elevezése a nyírfacukor arra utal, hogy a xilitolt először nyírfából vonták ki. Mára azonban ipari termelése főleg kukoricarostból történik…

Szénhidráttartalma közel azonos a cukoréval, de ennek csak 25%-a képes felszívódni. Kalóriatartalma 40%-kal alacsonyabb, mint a cukornak. A xilit grammja 2,4 kalóriát, míg a cukor 4 kalóriát. Cukorbetegek számára is ideális édesítőszer, mivel glikémiás indexe jelentősen alacsonyabb a közönséges cukorénál, mindössze GI=7, míg a kristálycukoré GI=68. Édesítő ereje nagyjából megegyezik a cukoréval.

A Magyar Élelmiszerkönyvben xilit néven szerepel, az egységes nemzetközi jelölés alapján az E 967-as azonosítót kapta, ezzel tüntethető fel élelmiszereken.

A xilitol megtalálható egyes gyümölcsökben és zöldségekben, de ezekből ipari mennyiségekben nem gazdaságos a kivonása, ezért a gyakorlatban a gyártás inkább xilózból történik. Xilózban gazdag néhány fa, mint a nyír vagy a bükk, emellett a búza, rizs, zab maghéja és a kukorica csutkája és szára is. A legjellemzőbb kiindulási anyag ezek közül a nyírfa és a kukoricaszár. A xilózt kémiai redukcióval, vagy fermentációval alakítják xilitollá, amihez különféle mikroorganizmusokat használnak, melyek a xilózt xilitollá alakítják.

A fogak számára a xilitol az egyik legjobb édesítőszer. A szájban lévő baktériumok nem tudják felhasználni a xilitolt, így nem képeznek belőle savakat, ami a szuvasodást előidézik. Sőt képes akár megállítani a fogszuvasodás folyamatát, és erősíteni a fogzománcot.

A túlfogyasztása viszont hasmenést okozhat. A szervezet ehhez képes alkalmazkodni, így előfordulhat, hogy csak az első pár alkalom okoz ilyen panaszokat.

Az emberek számára a xilitol mennyiségi korlátozás nélkül fogyasztható, viszont a kutyáknak és egyes vadmadaraknak a szervezete hipoglikémiával reagál már néhány gramm xilitolra is, és halálos lehet a számukra. Ha a kutyánk xilitol tartalmú ételt vagy süteményt evett, azonnal forduljunk állatorvoshoz.”

Jó szívvel ajánlom!

Gyermekek, felnőtteknek egyaránt.

Arra figyeljünk, Teafa olaj allergiásak ne legyünk. Én a csukló belső bőrére teszek ilyen dolgokból egy cseppnyit este, ha nincs bőr irritáció, lehet az új dolgokat használni.

Hozzászólás

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close